Pikantní koláče Karibik recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 lžíce šlehačka 80 g gouda 450 g listové těsto 2 lžíce zakysaná smetana 250 g uzené maso 150 g mražený hrášek 140 g kompotovaný ananas mletý černý pepř 2 lžíce sezamová semínka
Postup Pikantní koláče Karibik recept
Postup přípravy receptu
-
Hrášek necháme zvolna rozmrazit. Uzené maso nakrájíme na kostičky, ananas na malé kousky a sýr jemně nastrouháme.
Sýr spojíme se zakysanou smetanou, ochutíme mletým pepřem, přidáme uzené maso, ananas, hrášek a vymícháme směs, kterou budeme koláčky plnit.
Z listového těsta vyválíme pláty, ze kterých krájíme čtverce. Ty potom rozdělíme na polovinu. Jednu necháme celou, z druhé vykrájíme tvořítkem tvaru květu středy. Získáme tak stejné množství základů koláčů, vrchních dílů a samostatných květů.
Vejce rozklepneme a odělíme žloutek od bílku. Bílkem potřeme celé čtverce a přiklopíme na ně čtverce vykrojené. Koláče a květy klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je žloutkem rozšlehaným se šlehačkou a posypeme sezamem.
Do středu koláčků navršíme připravenou náplň a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C. Samostatné květy pečeme 12 až 15 minut, plněné koláče celkem asi 20 minut.
Pikantní koláče Karibik servírujeme se sklenkou dobrého vína.