Pikantní koláče Karibik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce šlehačka
80 g gouda
450 g listové těsto
2 lžíce zakysaná smetana
250 g uzené maso
150 g mražený hrášek
140 g kompotovaný ananas
mletý černý pepř
2 lžíce sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek necháme zvolna rozmrazit. Uzené maso nakrájíme na kostičky, ananas na malé kousky a sýr jemně nastrouháme.

  2. Sýr spojíme se zakysanou smetanou, ochutíme mletým pepřem, přidáme uzené maso, ananas, hrášek a vymícháme směs, kterou budeme koláčky plnit.

  3. Z listového těsta vyválíme pláty, ze kterých krájíme čtverce. Ty potom rozdělíme na polovinu. Jednu necháme celou, z druhé vykrájíme tvořítkem tvaru květu středy. Získáme tak stejné množství základů koláčů, vrchních dílů a samostatných květů.

  4. Vejce rozklepneme a odělíme žloutek od bílku. Bílkem potřeme celé čtverce a přiklopíme na ně čtverce vykrojené. Koláče a květy klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je žloutkem rozšlehaným se šlehačkou a posypeme sezamem.

  5. Do středu koláčků navršíme připravenou náplň a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C. Samostatné květy pečeme 12 až 15 minut, plněné koláče celkem asi 20 minut.

  6. Pikantní koláče Karibik servírujeme se sklenkou dobrého vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!