Pikantní kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg cukr
2 lžíce sůl
125 ml ocet
500 g cibule
2 kg rajče
2-3 ks feferonka
4 ks hřebíček
4 ks kapie
2 ks bobkový list
0 lžic mletá sladká paprika
16 kuliček celý černý pepř
8 kuliček celé nové koření
30 dkg slupky z jablek

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Slupku volíme spíše z kyselejších a nezralých jablek.

  2. Zeleninu smícháme s kořením, slupkami a vaříme za občasného míchání asi 2 hodiny. Pak směs na kečup rozmixujeme, přecedíme a přidáme cukr. Pikantní kečup vaříme dále ještě asi 20 minut.

  3. Horký pikantní kečup dáme do sterilovaných čistých sklenic, uzavřeme a překlopíme. Pikantní kečup podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!