Pikantní fazolačka s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
ocet
2-4 lžíce sterilované okurky
0.5 balíčku mražená zelenina s kukuřicí
petrželka na ozdobu
1 l drůbeží vývar
6-8 lžic hotová jíška
2 konzervy fazole v rajčatové omáčce

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího množství vývaru dáme vařit rozmrazenou zeleninu. Osolíme ji a uvaříme ji doměkka. Pak otevřeme obě konzervy fazolí a přidáme je k měkké zelenině. Zasypeme je jíškou a provaříme.

  2. Klobásky nakrájíme na kolečka. Na rozpálené nepřilnavé pánvi je osmažíme do křupava. Bez oleje.

  3. Okurky nakrájíme na kostičky.

  4. Do zahuštěné fazolačky přidáme okurky, klobásky a polévku dochutíme solí nebo octem.

  5. Podáváme teplou, zdobenou petrželkou a s čestvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!