Pikantní bůček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce sádlo
1 kg vepřový bok
marináda
15 stroužků česnek
1 lžička vegeta
1 lžička grilovací koření
1 lžička mletý bílý pepř
1 lžička kari koření
1 lžička sójová omáčka
1 lžička chilli koření
1 lžička tabasco

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok omyjeme, osušíme a jemně osolíme. Na sádle bůček upečeme doměkka v předehřáté troubě na 220°C.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme, přimícháme k němu veškeré koření, sójovou omáčku a vše vymícháme na kašičku.

  3. Kořeněnou směsí potřeme upečený a vychladlý bůček, zabalíme do alobalu a necháme 3 dny v lednici rozležet.

  4. Po třech dnech krájíme pikantní bůček na tenké plátky a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!