Pikantní bramborová směs recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 ks cibule
4 lžíce kečup
4 ks špekáček
2 lžičky grilovací koření
8 ks velké brambory
1 lžička provensálské koření
1 láhev černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme 200 ml piva, kečup, prolisovaný česnek, provensálské a grilovací koření.

  2. Brambory omyjeme, nakrájíme na půlměsíčky (rozkrojíme je podélně napůl a potom na třetiny), špekáčky nakrájíme stejným způsobem. Brambory a špekáčky dáme do zapékací mísy a zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme.

  3. Pikantní bramborovou směs vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 20 minutách zalijeme zbývajícím pivem, promícháme a pečeme zhruba 75 minut. Během pečení se zálivka vsákne do brambor a v pekáči zůstane hustá omáčka.

  4. Na talíři posypeme pikantní bramborovou směs jemně nakrájenými kroužky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!