Pikantní bramborová směs recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 ks cibule 4 lžíce kečup 4 ks špekáček 2 lžičky grilovací koření 8 ks velké brambory 1 lžička provensálské koření 1 láhev černé pivo
Postup Pikantní bramborová směs recept
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme 200 ml piva, kečup, prolisovaný česnek, provensálské a grilovací koření.
Brambory omyjeme, nakrájíme na půlměsíčky (rozkrojíme je podélně napůl a potom na třetiny), špekáčky nakrájíme stejným způsobem. Brambory a špekáčky dáme do zapékací mísy a zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme.
Pikantní bramborovou směs vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 20 minutách zalijeme zbývajícím pivem, promícháme a pečeme zhruba 75 minut. Během pečení se zálivka vsákne do brambor a v pekáči zůstane hustá omáčka.
Na talíři posypeme pikantní bramborovou směs jemně nakrájenými kroužky cibule.