Petrželová omáčka z mikrovlnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 ml vývar
1 lžíce máslo
300 ml mléko
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks petržel
2 lžíce hladká mouka
4 lžíce sladká smetana
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
citronová šťáva
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Petržel a menší mrkev očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Do nádobky určené k vaření v mikrovlnné troubě dáme petržel, mrkev, cibuli, podlijeme troškou vývaru a vaříme zakryté 3 minuty. Poté necháme 15 minut odstát a přecedíme.

  3. Do větší nádoby dáme máslo a asi půl minuty rozehřejeme. Potom vmícháme mouku a postupně přiléváme vývar a mléko. Vložíme do mikrovlnky a vaříme na 70% výkonu 4 až 5 minut do zhoustnutí.

  4. Během vaření promícháváme.

  5. Vmícháme zeleninový základ, smetanu, osolíme a dochutíme pepřem, citronovou šťávou a sekanou petrželovou natí. Zapneme na 1 minutu na 50% výkon a další minutu necháme odstát.

  6. Petrželovou omáčku z mikrovlnky servírujeme k rybám a vařené zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!