Pestrá jehla s mátovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 ks vejce 24 ks brambory 2 ks cibule 3 ks jablko 1 ks brokolice 2 lžíce máta 150 g sezam 4 lžíce sherry ocet podle chuti sůl mletý pepř citronová šťáva podle potřeby olivový olej
Postup Pestrá jehla s mátovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Malé brambory povaříme 25 minut v osolené vodě, poté je scedíme. Nejlépe použijeme nové brambory, které nemusíme loupat, stačí je pouze dobře omýt. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 2 minuty ve vodě, potom necháme okapat, prolijeme studenou vodou a zakapeme citronem. Brokolici osolíme a opepříme. Jablka rozdělíme na osminky, řezné plochy potřeme vejcem, obalíme v sezamu a necháme zaschnout.
Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, přidáme polovinu máty, 100 ml vody, ocet ze sherry, povaříme a necháme vychladnout. Do hotové omáčky vmícháme zbytek nasekané máty.
Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na 8 jehel, potřeme je olejem a z každé strany grilujeme asi 2 minuty.
Pestré jehly podáváme s mátovou omáčkou.