Pestrá jehla s mátovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 ks vejce
24 ks brambory
2 ks cibule
3 ks jablko
1 ks brokolice
2 lžíce máta
150 g sezam
4 lžíce sherry ocet
podle chuti
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Malé brambory povaříme 25 minut v osolené vodě, poté je scedíme. Nejlépe použijeme nové brambory, které nemusíme loupat, stačí je pouze dobře omýt. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 2 minuty ve vodě, potom necháme okapat, prolijeme studenou vodou a zakapeme citronem. Brokolici osolíme a opepříme. Jablka rozdělíme na osminky, řezné plochy potřeme vejcem, obalíme v sezamu a necháme zaschnout.

  2. Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, přidáme polovinu máty, 100 ml vody, ocet ze sherry, povaříme a necháme vychladnout. Do hotové omáčky vmícháme zbytek nasekané máty.

  3. Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na 8 jehel, potřeme je olejem a z každé strany grilujeme asi 2 minuty.

  4. Pestré jehly podáváme s mátovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!