Perníkové lívance recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
1 dl mléko
1 lžíce mletá skořice
50 g šmakoun
50 g ovesné otruby
na ozdobu
perník na strouhání
mletá skořice
3 lžičky čekankový sirup
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré suroviny. V míse pečlivě smícháme mléko, vejce, mletou skořici, šmakouna a ovesné otruby. Můžeme i rozmixovat.

  2. Na pánvi potřené trochou oleje smažíme lívance po obou stranách dozlatova.

  3. Lívance naservírujeme na talíře, posypeme strouhaným perníkem, skořicí a zalijeme čekankovým sirupem.

  4. Poznámka: Tento recept na perníkové lívance není nijak složitý a je to opravdu rychlovka, která skvěle chutná na snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!