Perníková srdíčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
50 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
140 g cukr moučka
300 g hladká mouka
4 lžíce černá káva
1 balíček perníkové koření
1 balíček mandlový pudinkový prášek
poleva
2 lžíce rum
200 g cukr moučka
2 lžíce horká voda
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do hladké mouky zamícháme pudinkový prášek, prášek do pečiva, perníkové koření a vše prosejeme na vál. Vejce s cukrem utřeme, přidáme černou kávou, rozpuštěné máslo nebo rostlinný tuk a ještě chvíli mícháme.

  2. Na vále pak těsto rozválíme na plát a vykrajujeme srdíčka. Potom srdíčka položíme na vymazaný plech a upečeme v předehřáté troubě.

  3. Upečené a vychladlé perníčky polijeme rumovou polevou, kterou vytvoříme tak, že cukr moučka, vařící vodu a rum umícháme do hustější konzistence.

  4. Perníková srdíčka podáváme jako lahodné cukroví pro sváteční pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!