Perníková povidla z bezinek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20-25 dkg cukr
3-5 lžic rum
1 ks citron
1 lžíce med
50-70 g perník
1 kg bezinky

Postup přípravy receptu

  1. Bezinky zbavíme stopek, přebereme a opereme. Pak bezinky necháme okapat. Perník nastrouháme najemno.

  2. Bezinky přesypeme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr, med, perník a rozvaříme je na kaši. Do bezinkové kaše vmícháme citronovou šťávu a zvolna vaříme, až zůstane hmota povidlové konzistence. Do bezinkových povidel přilijeme trochu rumu, aby povidla dostala říz.

  3. Perníková povidla z bezinek rozdělíme do čistých skleniček, uzavřeme a při 85 °C sterilujeme 10 - 15 minut podle velikosti skleniček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!