Perník s rozinkami Geishou a ořechy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
2 dkg máslo
50 g mleté ořechy
100 g čokoláda Geisha
podle potřeby
rum
těsto
1 balíček rozinky
1 balíček perník v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Perník v prášku si připravíme a upečeme v dortové formě dle návodu uvedeného na obalu.

  2. Rozinky namočíme tak na hodinu do rumu a potom přimícháme do těsta a přidáme mleté ořechy.

  3. Po upečení necháme perník vychladnout a mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu Geishu (100gr) a kousek másla, polevou potřeme perník a ještě teplou polevu posypeme mletými ořechy.

  4. Perník podáváme nejlépe vychlazený.

  5. Poznámka: Rumu budeme potřebovat podle množství rozinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!