Perník s rozinkami Geishou a ořechy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 2 dkg máslo 50 g mleté ořechy 100 g čokoláda Geisha podle potřeby rum těsto 1 balíček rozinky 1 balíček perník v prášku
Postup Perník s rozinkami Geishou a ořechy recept
Postup přípravy receptu
-
Perník v prášku si připravíme a upečeme v dortové formě dle návodu uvedeného na obalu.
Rozinky namočíme tak na hodinu do rumu a potom přimícháme do těsta a přidáme mleté ořechy.
Po upečení necháme perník vychladnout a mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu Geishu (100gr) a kousek másla, polevou potřeme perník a ještě teplou polevu posypeme mletými ořechy.
Perník podáváme nejlépe vychlazený.
Poznámka: Rumu budeme potřebovat podle množství rozinek.