Perník od Aničky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžíce kakao
2 dl mléko
1 hrst mandle
160 g povidla
250 g cukr moučka
400 g hladká mouka
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
1 balíček kypřící prášek do perníku
na ozdobu
šlehačka
podle potřeby
tuk na vymazání
čokoládová poleva
mouka na vysypání
podle chuti
marmeláda na potření

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Mandle nasekáme. Do mísy prosejeme mouku smíchanou s práškem do perníku i s práškem do pečiva. Přidáme cukr, povidla (můžeme dát i marmeládu), vlažné mléko, olej, vejce, kakao a všechno dobře promícháme. Těsto by mělo být středně husté, podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mléka. Přisypeme hrst sekaných mandlí a lehce zamícháme.

  2. Perníkové těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Upečený a trochu vychladlý perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

  3. Ztuhlý perník od Aničky nakrájíme na čtverečky a zdobíme kopečkem šlehačky. Perník ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!