Pepřový steak ze svíčkové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
4 plátky svíčková hovězí
3 lžíce olivový olej
2 sklenky červené víno
3 lžíce barevný pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Svíčkovou nakrájíme na řezy (přibližně o váze 200 g), vložíme do keramické misky a zakápneme trochou oleje. Nahrubo rozdrcený barevný pepř namačkáme do okrajů řezů.

  2. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme steaky a smažíme 5 - 6 minut z každé strany. Maso osolíme až během smažení. Poté přeložíme na nahřátou mísu a uchováme v teple.

  3. Do vysmahlé šťávy na pánvi přilijeme červené víno, dosolíme a necháme na mírném ohni probublávat, až se objem sníží cca na polovinu.

  4. Pepřové steaky podáváme s hranolky, kroketami a přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!