Penne al tonno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 ks cibule
1-2 lžíce smetana
1 špetka bazalka
600 g penne
3 cl olivový olej
1 konzerva tuňák v olivovém oleji
150 g tvrdý sýr
1 špetka mletý černý pepř
1 konzerva loupaná rajčata
1 špetka instantní kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vroucí vody vložíme penne a vaříme je, až jsou akorát.

  2. Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Tuňáka scedíme. Olivy nasekáme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Sýr nastrouháme.

  3. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a vložíme do něj cibuli, ke které po malé chvilce smažení přidáme scezeného tuňáka. Na pánvi vařečkou rozdělíme tuňáka na menší kousky, přidáme nakrájené olivy a krátce orestujeme. Následně přidáme loupaná rajčata, která taktéž vařečkou rozmělníme. Po dosažení varu přidáme koření a prolisovaný česnek. Tuňákovou omáčku zjemníme smetanou a zahustíme strouhaným sýrem.

  4. Do hotové omáčky vložíme penne a promícháme. Penne al tonno ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!