Penne al tonno recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 ks cibule 1-2 lžíce smetana 1 špetka bazalka 600 g penne 3 cl olivový olej 1 konzerva tuňák v olivovém oleji 150 g tvrdý sýr 1 špetka mletý černý pepř 1 konzerva loupaná rajčata 1 špetka instantní kuřecí vývar
Postup Penne al tonno recept
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vroucí vody vložíme penne a vaříme je, až jsou akorát.
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Tuňáka scedíme. Olivy nasekáme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Sýr nastrouháme.
Na pánvi si rozpálíme olivový olej a vložíme do něj cibuli, ke které po malé chvilce smažení přidáme scezeného tuňáka. Na pánvi vařečkou rozdělíme tuňáka na menší kousky, přidáme nakrájené olivy a krátce orestujeme. Následně přidáme loupaná rajčata, která taktéž vařečkou rozmělníme. Po dosažení varu přidáme koření a prolisovaný česnek. Tuňákovou omáčku zjemníme smetanou a zahustíme strouhaným sýrem.
Do hotové omáčky vložíme penne a promícháme. Penne al tonno ihned podáváme.