Pečený králík s omáčkou Robert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
30 g máslo
4 ks cibule
1 ks králík
omáčka
cukr
0 l vývar
10 g máslo
tymián
1 lžíce hořčice
1 ks bobkový list
3 dl bílé víno
1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme a cibuli nakrájíme na jemno.

  2. Do pekáče nalijeme olej, přidáme cibuli, naskládáme naporcovaného králíka a poklademe ho kousky másla. Podlijeme bílým vínem a vývarem s bobkovým listem, pepřem, tymiánem a solí.

  3. Králíka vložíme do trouby a mírně dusíme asi 1 hodinu. Když je maso měkké, smícháme máslo s hladkou moukou a zavaříme do šťávy. Nakonec přidáme podle chuti hořčici a cukr.

  4. Pečeného králíka s omáčkou Robert podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!