Pečený králík s omáčkou Robert recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 30 g máslo 4 ks cibule 1 ks králík omáčka cukr 0 l vývar 10 g máslo tymián 1 lžíce hořčice 1 ks bobkový list 3 dl bílé víno 1 lžíce hladká mouka
Postup Pečený králík s omáčkou Robert recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme a cibuli nakrájíme na jemno.
Do pekáče nalijeme olej, přidáme cibuli, naskládáme naporcovaného králíka a poklademe ho kousky másla. Podlijeme bílým vínem a vývarem s bobkovým listem, pepřem, tymiánem a solí.
Králíka vložíme do trouby a mírně dusíme asi 1 hodinu. Když je maso měkké, smícháme máslo s hladkou moukou a zavaříme do šťávy. Nakonec přidáme podle chuti hořčici a cukr.
Pečeného králíka s omáčkou Robert podáváme s brambory.