Tažené těsto recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
20 g máslo
strouhanka
300 g jablko
cukr krupice
mletá skořice
300 g hladká mouka
5 kapek citronová šťáva
125 ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku a sůl a utvoříme důlek. Rozmícháme vlažnou vodu, rozehřátý tuk a citronovou šťávu a nalijeme do důlku. Rukama zpracujeme na vále těsto. Občas těstem uhodíme o pracovní plochu, aby bylo vláčné a jemné a nelepilo se. Vytvoříme bochánky, zakryjeme nahřátým hrncem a necháme půlhodiny odpočinout

  2. Poté na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát velikostí talíře. Připravíme si čistou utěrku, položíme na ni těsto a strčíme pod něj ruce dlaněmi dolů. Sevřeme je mírně v pěsti a hřbety rukou vytahujeme těsto do všech stran. výsledný plát by měl být velký aspoň jako utěrka

  3. Tažené těsto pokapeme máslem, posypeme strouhankou, skořicí a poklademe nastrouhanými jablky. Pocukrujeme a stočíme jako závin

  4. Tažené těsto pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!