Pečený králík na medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - máslo
4 ks cuketa
4 ks mrkev
4 lžíce med
1 sklenka víno bílé
- - olej olivový
- - ocet vinný
1 ks králík

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpustíme máslo s medem a osmahneme na něm porce králíka. Podlijeme vínem a dusíme pod poklicí asi hodinu. Maso občas podlijeme vínem. Mrkev nakrájíme na špalíčky a povaříme v páře, cuketu nakrájíme na menší kousky a spolu s mrkví ji osmahneme na olivovém oleji, zakapeme octem, osolíme a dusíme asi 10 minut. Měkké maso upravíme na talíře, přidáme zeleninu se šťávou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!