Pečený guláš v alobalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks feferonka 2 ks větší cibule 3 ks zelená paprika 60-75 dkg vepřová plec 2 lžičky mletá sladká paprika podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby sádlo na ozdobu 1 ks pórek
Postup Pečený guláš v alobalu recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme a
necháme v ledničce 2 hodiny odležet.
Zatím očistíme papriky, cibuli a feferonky a všechno nakrájíme na kostičky. Plátky alobalu potřeme sádlem, na každý dáme část masa, papriky, cibule, asi 1/4 lžičky červené papriky a stroužek posekaného česneku. Promícháme a přidáme trochu sádla.
Každou porci guláše dobře zabalíme a dáme na plech. V rozehřáté troubě pečeme půl až třičtvrtě hodiny.
Hotový pečený guláš v alobalu posypeme kroužky mírně osmahlého pórku a podáváme s chlebem.