Pečený guláš v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks feferonka
2 ks větší cibule
3 ks zelená paprika
60-75 dkg vepřová plec
2 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
sádlo
na ozdobu
1 ks pórek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme a

  2. necháme v ledničce 2 hodiny odležet.

  3. Zatím očistíme papriky, cibuli a feferonky a všechno nakrájíme na kostičky. Plátky alobalu potřeme sádlem, na každý dáme část masa, papriky, cibule, asi 1/4 lžičky červené papriky a stroužek posekaného česneku. Promícháme a přidáme trochu sádla.

  4. Každou porci guláše dobře zabalíme a dáme na plech. V rozehřáté troubě pečeme půl až třičtvrtě hodiny.

  5. Hotový pečený guláš v alobalu posypeme kroužky mírně osmahlého pórku a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!