Pečení plnění pstruzi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks vejce
50 g strouhanka
1 ks cibule
4 ks pstruh
100 g vepřové maso
podle potřeby
olej
tuk
hladká mouka
drůbeží vývar
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř
Postup Pečení plnění pstruzi recept
Postup přípravy receptu
-
Na nádivku umeleme vepřové maso s cibulí, přidáme strouhanku, osolíme, opepříme a promícháme s rozšlehaným vejcem. Já přidávám ještě grilovací koření a chilli koření. Potom směs opečeme na rozehřátém tuku, podlijeme drůbežím vývarem, přiklopíme a podusíme směs doměkka.
Očištěné pstruhy omyjeme a osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a naplníme připravenou nádivkou. Břišní otvory uzavřeme pomocí kuchyňských jehel a silné nitě. Poprášíme pstruhy hladkou moukou a opečeme zprudka z obou stran na rozehřátém oleji. Potom oheň zmírníme a pstruha dopečeme doměkka.
Pečené plněné pstruhy můžeme podávat s vařenými nebo opečenými brambory.