Pečené vepřové zadní koleno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2-3 ks cibule
4 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
1 kg zadní vepřové koleno
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové zadní koleno omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Vodu osolíme, přidáme nové koření a bobkový list, 2 - 3 oloupané cibule rozkrojené na půlky a 4 stroužky oloupaného česneku. Vaříme cca 2 - 2,5 hodiny podle velikosti vepřového kolena. Poté koleno necháme vychladnout ve vývaru.

  2. Vychladlé vepřové koleno dáme na plech nebo do pekáče, podlijeme vývarem, zakryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 1 hodinu péct.

  3. Vývar z hrnce nevyléváme, ale můžeme přidat kousek kolena, případně masa z uzených kostí, uvařené kroupy nebo rýži.

  4. Pečené zadní vepřové koleno podáváme s hořčicí a křenem, ale také se zelím a knedlíkem chutná výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!