Pečené telecí na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
100 ml vývar
40 g máslo
600 g telecí kýta
omáčka
100 ml vývar
40 g máslo
1 špetka mletý bílý pepř
100 ml suché bílé víno
100 g červený rybíz
100 g rybízová marmeláda
150 g červené hroznové víno

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném másle. Potom podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu na 170 °C. Měkké maso vyjmeme z výpeku a udržujeme teplé.

  2. Do výpeku přidáme pepř, máslo, rybízovou marmeládu, bílé víno a vývar. Vše dobře promícháme a 10 - 15 minut povaříme.

  3. Kuličky hroznového vína rozpůlíme a zbavíme jadérek. Přidáme společně s obraným rybízem k omáčce a prohřejeme.

  4. Telecí kýtu nakrájíme na plátky a porce přelijeme ovocnou omáčkou. Jako přílohu podáváme bramborové noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!