Pečené rohlíky z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
20 g olej
2 lžičky sůl
260 ml voda
0 kostek droždí
1 lžíce med
150 g hladká mouka
350 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na dno domácí pekárny dáme tekuté složky (olej, voda, med) a do nich přidáme sůl. Nikdy nedáváme sůl do sypkých ingrediencí. Potom přidáme suché ingredience (polohrubá mouka, hladká mouka) a navrch nadrobíme půl kostky droždí.

  2. U pekárny zvolíme program těsto a necháme zpracovat. Pokud nemáme domácí pekárnu, hněteme ručně v míse a potom necháme těsto vykynout. Z těsta po vykynutí vyválíme silnější plát asi 1 - 1,5 cm silný, rozkrojíme ho na trojúhelníkové díly jako při krájení pizzy.

  3. Potom smotáme trojúhelníky od širší strany směrem ke špičce a vytvarujeme na pěkné pravidelné rohlíky. Podle chuti můžeme rohlíky posypat hrubozrnnou solí, mákem nebo kmínem. Případně můžeme dovnitř zamotat párek či jiné ingredience podle fantazie.

  4. Rohlíky pečeme dozlatova asi 20 minut při 180 °C (nepoužíváme horkovzduch).

  5. Domácí pečené rohlíky podáváme jako chutné křupavé pečivo k různým pokrmům podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!