Pečené plátky z červené řepy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce tymián
2 lžíce olivový olej
500 g červená řepa
podle chuti
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu pečlivě umyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Řepu vsypeme do mísy, přidáme tymián, sůl a olivový olej. Dobře promícháme.

  3. Řepu vsypeme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 30 minut. Plátky červené řepy občas promícháme, aby se opekly ze všech stran.

  4. Pečené plátky z červené řepy podáváme jako hlavní chod s brambory, ale klidně i jako přílohu k masu apod. Takto upravená řepa může být i základem na dobrý salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!