Pečené pivní brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl pivo 1 kg brambory (menší) zálivka 3 stroužky česnek 7 lžic olej sůl 3 lžíce kečup 0.3 lžičky kurkuma 1 lžíce grilovací koření 1 lžíce provensálské koření 2-3 dl světlé pivo 1 ks sušená chilli paprička na ozdobu balkánský sýr
Postup Pečené pivní brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory důkladně omyjeme, osušíme a podle velikosti je nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Plech lehce vytřeme olejem.
Připravíme si zálivku. Česnek oloupeme a utřeme. Chilli papričku rozdrtíme nebo umeleme, ale nemusíme ji do zálivky přidávat. Koření na zálivku, pivo, olej, kečup a česnek promícháme.
Brambory vložíme do mísy, zalijeme a promícháme. Pak je rozložíme na plech do jedné vrstvy.
Troubu předehřejeme na 230 °C a vložíme plechy s brambory. Asi po 15 minutách pečení brambory přelijeme pivem a promícháme. Během pečení pivní brambory promícháme, aby se "vykoupaly" v zálivce. Brambory necháme v troubě, dokud se pivo nevypaří a zálivka neztmavne.
Pečené pivní brambory servírujeme na talíři a sypeme je slaným sýrem. Není třeba solit, protože je sýr osolí.