Pečené pivní brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl pivo
1 kg brambory (menší)
zálivka
3 stroužky česnek
7 lžic olej
sůl
3 lžíce kečup
0.3 lžičky kurkuma
1 lžíce grilovací koření
1 lžíce provensálské koření
2-3 dl světlé pivo
1 ks sušená chilli paprička
na ozdobu
balkánský sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně omyjeme, osušíme a podle velikosti je nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Plech lehce vytřeme olejem.

  2. Připravíme si zálivku. Česnek oloupeme a utřeme. Chilli papričku rozdrtíme nebo umeleme, ale nemusíme ji do zálivky přidávat. Koření na zálivku, pivo, olej, kečup a česnek promícháme.

  3. Brambory vložíme do mísy, zalijeme a promícháme. Pak je rozložíme na plech do jedné vrstvy.

  4. Troubu předehřejeme na 230 °C a vložíme plechy s brambory. Asi po 15 minutách pečení brambory přelijeme pivem a promícháme. Během pečení pivní brambory promícháme, aby se "vykoupaly" v zálivce. Brambory necháme v troubě, dokud se pivo nevypaří a zálivka neztmavne.

  5. Pečené pivní brambory servírujeme na talíři a sypeme je slaným sýrem. Není třeba solit, protože je sýr osolí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!