Pečené makrely s bylinkovou náplní recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 - 3 ks chilli paprička
olivový olej
2 ks malá cibule
1 lžíce citronová kůra
mletý bílý pepř
3 lžíce citronová šťáva
1 hrst čerstvá bazalka
2 hrstě čerstvá petrželka
200 g sýr cottage
2 hrstě čerstvá rukola
1200 g mražená makrela

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané makrely očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a sloupnutý česnek prolisujeme. Očištěné chilli papričky nakrájíme najemno

  2. Připravíme si náplň. Na malém množství oleje zpěníme cibulku a chilli papričky. V misce promícháme cottage sýr s usekanými bylinkami, prolisovaným česnekem, citronovou kůrou a šťávou. Nakonec do náplně vmícháme opraženou cibulku s chilli papričkami. Směs podle chuti osolíme a opepříme

  3. Makrely naplníme sýrovou směsí s bylinkami, potřeme je olejem a zapékáme při 200 °C dorůžova

  4. Pečené makrely s bylinkovou náplní podáváme s opečeným bramborem a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!