Pečené kuře s křenovou šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - máslo
2 ks cibule
200 g smetana
1 dl voda
1 ks kuře
- - mouka hladká
2 lžíce křen
2 dl víno bílé

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme a na horkém oleji s máslem po všech stranách zvolna opečeme. Maso vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli, orestujeme, vložíme zpět kuře, zastříkneme vodou a dusíme doměkka za občasného přelévání šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a smetanou, promícháme a provaříme. Ke konci přidáme křen, dochutíme a vložíme zpět prohřát maso. Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!