Pečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
vývar
80 g celer
2 snítky tymián
40 g mrkev
30 g petržel
1/2 ks křen
mletý pepř
citronová šťáva
200 ml smetana ke šlehání
1 ks celé kuře
pikantní hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Křen oloupeme a nastrouháme

  2. Kuře ze všech stran nasolíme, dutinu břišní vytřeme hořčicí a vložíme do ní snítky tymiánu. Kuře spolu se zeleninou vložíme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme doměkka. Ke konci pečení zvýšíme teplotu a kuře necháme opéci dozlatova. Potom jej vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme na teple

  3. Výpek spolu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, smetanu a směs krátce povaříme. Omáčku podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přisladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou

  4. Pečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!