Pečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl vývar 80 g celer 2 snítky tymián 40 g mrkev 30 g petržel 1/2 ks křen mletý pepř citronová šťáva 200 ml smetana ke šlehání 1 ks celé kuře pikantní hořčice
Postup Pečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Křen oloupeme a nastrouháme
Kuře ze všech stran nasolíme, dutinu břišní vytřeme hořčicí a vložíme do ní snítky tymiánu. Kuře spolu se zeleninou vložíme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme doměkka. Ke konci pečení zvýšíme teplotu a kuře necháme opéci dozlatova. Potom jej vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme na teple
Výpek spolu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, smetanu a směs krátce povaříme. Omáčku podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přisladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou
Pečené kuře s křenovo-smetanovou omáčkou podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.