Pečené kuře s česnekem a brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 paličky česnek
sůl
250 g máslo
1 ks kuře
0.5 ks citron
grilovací koření
250 ml smetana ke šlehání
mletý černý pepř
500-1000 g nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Kuře pořádně posypeme grilovacím kořením, osolíme a opepříme a to zvenku i zevnitř. Kuře pokapeme citronovou šťávou, hlavně zevnitř. Do pekáče naskládáme kousky másla. Kuřeti svážeme nohy k sobě a pak jej položíme do pekáče. Troubu rozehřejeme na 130 °C.

  2. Česnek oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Polovinu množství česneku vložíme do kuřete, trochu česneku odložíme stranou a zbytkem česneku posypeme kuře. Takto připravené kuře vložíme na hodinu do předehřáté trouby. Podle potřeby je podléváme vodou.

  3. Mezitím omyjeme brambory a nakrájíme je na větší kostky. Po hodině pečení je přidáme ke kuřeti, posypeme je zbytkem česneku a zalijeme smetanou. Pekáč zabalíme do alobalu a pečeme dalších 45 minut. Pak alobal sundáme a dopékáme další půl hodiny.

  4. Hotové kuře naporcujeme a podáváme s brambory a omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!