Pečené kuře LIN recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky cukr
2 lžíce olej
1 ks kuře
1 lžička mletá skořice
2 lžičky mletý zázvor
2 lžíce dezertní víno
omáčka
1 stroužek česnek
1 lžíce olej
1 špetka sůl
2 lžíce sójová omáčka
1 lžička papriková pasta

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozporcujeme na čtvrtky a potřeme ze všech stran marinádou. Marinádu připravíme smícháním mletého zázvoru, sójové omáčky, dezertního vína, cukru, skořice a 2 lžic oleje. Namarinované kuře necháme na pekáčku odležet asi 3 hodiny.

  2. Kuře upečeme spolu se zbytkem marinády, za občasného přelévání porcí vypečenou šťávou, dočervena v troubě. V případě potřeby můžeme trochu podlít vodou.

  3. Mezitím připravíme omáčku smícháním všech přísad. Paprikovou pastu lze nahradit lžičkou směsi sladké a pálivé papriky osmahnuté na lžíci oleje.

  4. Upečené porce kuřete LIN přelijeme omáčkou a na pár minut ještě necháme v troubě prohřát.

  5. Pečené kuře LIN podáváme s vařeným bramborem nebo jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!