Pečené krůtí stehno s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
300 g cibule
100 ml voda
2 ks krůtí stehno
podle chuti
sůl
koření na kuře

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, nakrájíme na 4 díly a poté na proužky. Dno pekáče potřeme rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenou cibulí.

  2. Krůtí stehno ze všech stran osolíme a položíme na cibuli kůží nahoru. Povrch potřeme rozpuštěným máslem, 1 lžíci másla si necháme na dopečení. Stehna podlijeme vodou a pekáč zakryjeme alobalem. Přikryté pečeme asi hodinu při 170 °C, dokud maso není měkké.

  3. Ve zbylém másle rozmícháme koření, maso jím potřeme a odkryté při vyšší teplotě (200 °C) dopečeme, dokud kůže nezčervená.

  4. Pečené krůtí stehno s cibulí podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!