Pečené koleno s jablkem a brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce česnek
1 lžíce sůl
1 lžíce kmín
0 l pivo
2 ks vepřové koleno
podle potřeby
brambory
cibule
jablko
omáčka
hořčice
2 dl voda

Postup přípravy receptu

  1. Ke lžíci soli a kmínu přidáme lžíci nastrouhaného česneku. Kůži na kolenu nařežeme a směs vetřeme do zářezů. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubá kolečka.

  2. Do pekáče naskládáme nakrájenou cibuli a na ni položíme kolena. Dáme péct na 20 minut do trouby předehřáté na 220 °C.

  3. Mezitím jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Brambory očistíme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky. Jablka a brambory přidáme do pekáče. Zalijeme 0,5 l piva a pečeme při 170 °C asi 2,5 hodiny.

  4. Po upečení vyndáme kolena, brambory, jablka a cibuli. Do výpeku přidáme 2 dl vody, plnotučnou hořčici a provaříme, až se vše spojí do šťávy.

  5. Pečené koleno s jablkem a brambory podáváme polité chutnou šťávou připravenou z výpeku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!