Pečené brambory s pažitkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
podle chuti
sůl
mletý pepř
1 lžička dijonská hořčice
omáčka
25 g pažitka
250 g zakysaná smetana
250 g smetanový sýr
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Dobře vykartáčované velké brambory se slupkou zabalíme do alobalu.

  2. Brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 35 - 45 minut. Záleží na velikosti brambor. Brambory musí být křupavé.

  3. Pažitku omyjeme, osušíme a nasekáme. Smícháme ji s ostatními surovinami na pažitkovou omáčku. Dobře promícháme. Omáčku ochutíme solí a pepřem.

  4. Pečené brambory rozbalíme z alobalu, nařízneme vrch a vyplníme pažitkovou omáčkou. Brambory ozdobíme nasekanou pažitkou.

  5. Pečené brambory s pažitkovou omáčkou podáváme jako chuťovku nebo přílohu k různým steakům a řízkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!