Pečené brambory s pažitkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks brambory podle chuti sůl mletý pepř 1 lžička dijonská hořčice omáčka 25 g pažitka 250 g zakysaná smetana 250 g smetanový sýr na ozdobu pažitka
Postup Pečené brambory s pažitkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Dobře vykartáčované velké brambory se slupkou zabalíme do alobalu.
Brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 35 - 45 minut. Záleží na velikosti brambor. Brambory musí být křupavé.
Pažitku omyjeme, osušíme a nasekáme. Smícháme ji s ostatními surovinami na pažitkovou omáčku. Dobře promícháme. Omáčku ochutíme solí a pepřem.
Pečené brambory rozbalíme z alobalu, nařízneme vrch a vyplníme pažitkovou omáčkou. Brambory ozdobíme nasekanou pažitkou.
Pečené brambory s pažitkovou omáčkou podáváme jako chuťovku nebo přílohu k různým steakům a řízkům.