Pečená zelenina s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 dkg brambory
2 ks cibule
30 dkg celer
30 dkg mrkev
6 lžic panenský olivový olej
30 dkg fazolové lusky
podle chuti
sůl
drcený kmín
římský kmín
čerstvý tymián
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, mrkev, fazolové lusky a celer očistíme a potom nakrájíme na zhruba stejné velké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Směs osolíme a ochutíme hrubě drceným barevným pepřem, římským kmínem a kmínem. Můžeme přidat i tymián. Vše promícháme, uložíme na vyšší plech, zakápneme olivovým olejem (třeba i česnekovým).

  2. Směs zeleniny dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Zhruba po 20 minutách směs promícháme.

  3. Pečená zelenina s brambory je výborná jako příloha ke grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!