Pečená treska na citronové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 600 g filé z tresky omáčka 1 lžička cukr 0.5 lžičky sůl 3 lžíce majonéza 1 lžička pepř 150 ml zakysaná smetana 3 lžíce citronová šťáva salát 150 ml vývar 3 lžíce ocet 800 g brambory 1 ks cibule 200 g rajče 1 ks salátová okurka na obalení vejce hladká mouka
Postup Pečená treska na citronové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme salát - omyjeme si brambory (slupku necháme) a uvaříme je v osolené vodě. Jakmile jsou hotové, prolijeme je studenou vodou a oloupeme. Necháme vychladnout a nakrájíme je na středně tenké plátky.Rajčata a okurky nakrájíme také na plátky. Cibuli nadrobno nasekáme.Vývar si svaříme s octem a cibulí, osolíme a opepříme. Takto připravenou směs nalijeme na brambory a necháme odležet (brambory musí pěkně nasáknout). Poté přidáme rajčata a okurky a vše pečlivě promícháme.
Nyní si porce ryby pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Lehce osušíme a obalíme v mouce a vejci. Dáme smažit na rozpálenou pánev. Smažíme z každé strany asi 3-4 minutky.
V poslední řadě si uděláme omáčku - majonézu zředíme zakysanou smetanou a ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem.
Ryby naservírujeme na talíř, vedle naklademe směs brambor a zeleniny a zvlášť do misek podáváme omáčku.