Pečená treska na citronové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
600 g filé z tresky
omáčka
1 lžička cukr
0.5 lžičky sůl
3 lžíce majonéza
1 lžička pepř
150 ml zakysaná smetana
3 lžíce citronová šťáva
salát
150 ml vývar
3 lžíce ocet
800 g brambory
1 ks cibule
200 g rajče
1 ks salátová okurka
na obalení
vejce
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme salát - omyjeme si brambory (slupku necháme) a uvaříme je v osolené vodě. Jakmile jsou hotové, prolijeme je studenou vodou a oloupeme. Necháme vychladnout a nakrájíme je na středně tenké plátky.Rajčata a okurky nakrájíme také na plátky. Cibuli nadrobno nasekáme.Vývar si svaříme s octem a cibulí, osolíme a opepříme. Takto připravenou směs nalijeme na brambory a necháme odležet (brambory musí pěkně nasáknout). Poté přidáme rajčata a okurky a vše pečlivě promícháme.

  2. Nyní si porce ryby pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Lehce osušíme a obalíme v mouce a vejci. Dáme smažit na rozpálenou pánev. Smažíme z každé strany asi 3-4 minutky.

  3. V poslední řadě si uděláme omáčku - majonézu zředíme zakysanou smetanou a ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem.

  4. Ryby naservírujeme na talíř, vedle naklademe směs brambor a zeleniny a zvlášť do misek podáváme omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!