Pečená rajčata s houbovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
12 ks rajče
50 g ementál
50 g parmazán
600 g směs hub
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Vršky větších tvrdších rajčat odkrojíme z jedné čtvrtiny, vnitřek vydlabeme, osolíme a opepříme. Houby pokrájíme nadrobno, cibuli na jemno a promícháme. Petržel nasekáme nadrobno. Ementál a parmazán nastrouháme na jemno.

  2. Do rozehřátého másla vložíme houby s cibulí, nasekanou petržel, dužninu z rajčat, trochu strouhanky, osolíme, opepříme a asi 6 minut smažíme. Hotovou směsí vrchovatě naplníme rajčata, posypeme strouhaným sýrem, strouhankou a pokapeme máslem.

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme rajčata s houbovou nádivkou a pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě.

  4. Pečená rajčata s houbovou nádivkou podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!