Pečená panenka se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek máslo
1 ks cibule
2 ks vepřová panenka
na obalení
15 plátků slanina
podle chuti
sůl
tymián
bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
olivový olej
omáčka
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme, prkénko si posypeme solí, pepřem a pár lístky bazalky. Panenku vyválíme ve směsi koření a obalíme anglickou slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

  2. Panenku vložíme do pekáčku spolu s plátkem másla, olivovým olejem a měsíčky z cibule. Panenku pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  3. Smetanu ke šlehání svaříme, přidáme sůl, bazalku a vytvoříme hustější omáčku.

  4. Pečenou panenku se smetanovou omáčkou podáváme se šťouchanými nebo opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!