Pečená panenka se smetanovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 plátek máslo 1 ks cibule 2 ks vepřová panenka na obalení 15 plátků slanina podle chuti sůl tymián bazalka mletý černý pepř podle potřeby máslo olivový olej omáčka 1 kelímek smetana ke šlehání
Postup Pečená panenka se smetanovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaníme, prkénko si posypeme solí, pepřem a pár lístky bazalky. Panenku vyválíme ve směsi koření a obalíme anglickou slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Panenku vložíme do pekáčku spolu s plátkem másla, olivovým olejem a měsíčky z cibule. Panenku pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Smetanu ke šlehání svaříme, přidáme sůl, bazalku a vytvoříme hustější omáčku.
Pečenou panenku se smetanovou omáčkou podáváme se šťouchanými nebo opečenými brambory.