Pečená kuřecí křidélka s restovanou mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
16 ks kuřecí křídlo
marináda
2 stroužky česnek
1 ks pomeranč
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce akátový med
2 lžíce sladká hořčice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
1 lžička hořčice
6 ks mrkev
na potření
4 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně očištěná kuřecí křidla opláchneme a dobře osušíme. Na marinádu dobře promícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, sladkou hořčici, akátový med a pomerančovou šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. Marinádou dobře potřeme kuřecí křídla, které necháme přikryté folií jednu hodinu v lednici marinovat.

  2. Kuřecí křídla po hodině vytáhneme z marinády a pokapeme ze všech stran olivovým olejem. Křídla vložíme do formy vyložené pečícím papírem a dáme upéct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 35 minut. Pečeme s častějším obracením do zlatavé barvy.

  3. Oloupanou mrkev bez konců nakrájíme na proužky. Mrkvové proužky restujeme na másle se špetkou soli asi 10 - 15 minut do křupava. Hotovou mrkev promícháme se lžičkou hořčice. Komu hořčice nechutná, může ji vynechat.

  4. Pečená kuřecí křidélka s restovanou mrkví podáváme teplá jako hlavní chod s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!