Pečená krůta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg máslo
4 kg krůta
4 lžíce olivový olej
10 dkg anglická slanina
1 snítka čerstvý rozmarýn
podle chuti
sůl
drůbky

Postup přípravy receptu

  1. Krůtu omyjeme, osušíme a prošpikujeme velmi hustě špalíčky slaniny. Celou krůtu potřeme olivovým olejem a osolíme.

  2. Krůtu vložíme do pekáče, přidáme máslo, rozmarýn a podlijeme trochou vody. Máme-li drůbky, tak je uvaříme předem a vývarem z nich během pečení krůtu podle potřeby podléváme. Když drůbky nemáme, podléváme jen vodou. Krůtu pečeme přiklopenou v pekáči přibližně 2,5 - 3 hodiny při 180 °C.

  3. Pečenou krůtu podáváme podle chuti s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a zelím či špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!