Pečená kávová zrna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na vymazání
těsto
200 g cukr
250 g máslo
3 ks žloutek
400 g hladká mouka
mletá káva
3-4 kapky kávová příchuť

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme změknout. Plechy vymažeme máslem.

  2. Mouku smícháme s cukrem a společně prosejeme do mísy. Do směsi přidáme žloutky, máslo, kávu podle chuti, kávovou příchuť a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.

  3. Z kávového těsta vyválíme silnější plát a vykrajovátkem z něj vykrajujeme malé oválky. Pokud se nám nechce vykrajovat, můžeme z těsta vytvarovat menší válečky a z těch pak krájet malé oválky. Ve středu každého oválku vyznačíme párátkem rýhu a vytvarujeme kávové zrno.

  4. Zrna skládáme na připravený plech a pečeme při 180 °C.

  5. Upečená kávová zrna necháme vychladnout. Podle chuti je můžeme namočit je do čokoládové polevy, kávové polevy nebo je nechat jen tak. Zrna je třeba nechat uležet, aby zkřehla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!