Pečená kachna s těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kachna
3 balíčky těstovinové fleky
1 lžíce drcený kmín
4 ks střední cibule
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
mleté chilli
na potření
1 lžíce med
1 dl červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu osolíme, posypeme kmínem i uvnitř a podlijeme cca 1slklenicí vody. Dáme péci v přikrytém pekáči na 170°C tak na 45 min.

  2. Připravíme si směs na polévání z vína a medu (med musí být tekutý). Kachnu očistíme a dáme péct. Během pečení opakovaně podléváme a propichujeme kůži. Po 45 minutách kachnu odkryjeme a dopékáme dozlatova, nejlépe z obou stran cca 15 minut.

  3. Kachnu po upečení necháme vychladnout tak, abychom na ni mohli udržet dlaň.

  4. Během čekání na vychladlou kachnu si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

  5. Oloupeme si cibule, nakrájíme na jemno a osmahneme dozlatova.

  6. Vychladlou kachnu obereme a maso nakrájíme na malé kousky. Pokud je kachna velká a rodinka malá, stačí 1/2 kachny a druhou část je možno ponechat na druhý den.

  7. Do větší misky nasypeme vařené těstoviny, osmahlou cibulku i s olejem a kachnu s vypečenou šťávou, přidáme pepř a chilli, eventuálně sůl dle chuti. Vše důkladně smícháme a přendáme do pekáčku na zapečení.

  8. Kachnu s těstovinami zapékáme na 250 °C dozlatova. Kdo nechce zapékat, nemusí, kachna s těstovinami je vynikající i nezapečená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!