Pečená kachna po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks kachna
60 g parmazán
100 g anglická slanina
1 lžička sušené oregano
40 g sušené houby
1 ks menší celer
100 g cherry rajčátka
1 ks větší mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme ji a potřeme sušeným oreganem, smíchaným s utřeným česnekem, a to i zevnitř. Vložíme ji do pekáčku a podlijeme trochou vody.

  2. Kachnu přiklopíme druhým pekáčem, dobře zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme přibližně 40 minut, pak do pekáčku přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, očištěnou karotku, nakrájený celer, rozpůlená rajčátka a ve vodě namočené sušené houby.

  3. Kachnu podle potřeby podlijeme vlažnou vodou a pečeme ještě asi 20 až 25 minut doměkka.

  4. Hotovou kachnu pečenou po italsku před podáváním posypeme strouhaným parmazánem a podáváme s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!