Pečená kachna na kmínu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks jablko
2 kg kachna
podle chuti
6 lžiček sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou, omytou, prosolenou a okmínovanou kachnu dáme do suchého pekáče hřbetem nahoru. Do břišní dutiny dáme oloupané jablko a pekáč zakryjeme víkem.

  2. Troubu rozehřejeme na 200 °C a vložíme pekáč s kachnou do trouby. V této chvíli stáhneme teplotu na 100 °C a necháme kachnu 2 hodiny svému osudu. Pozor, neotvíráme troubu!

  3. Po dvou hodinách pekáč vyndáme, slijeme všechno sádlo z pekáče do kastrůlku a kachnu otočíme prsy navrch. Pekáč opět zakryjeme víkem a dáme zpátky do trouby. Zvýšíme teplotu na 120 °C a necháme kachnu 2 hodiny pod pokličkou.

  4. Po dvou hodinách sundáme víko, uděláme nožem několik vpichů do tučných části kachny a odkrytou kachnu pečeme do zlatavé kůrky na 150 °C podle trouby, jak peče.

  5. Pečenou kachnu na kmínu, jak ji dělám já, podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky a zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!