Pečená dýně hokaido s těstovinami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 porce těstoviny
1 lžíce olivový olej
tvrdý sýr
mletý černý pepř
hrubozrnná sůl
sekané bylinky
1 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokaido omyjeme, zbavíme jadřinců, ale neloupeme, potom ji nakrájíme na větší kousky

  2. Do pekáčku nebo zapékací misky dáme olej (v mém případě olivový), nakrájenou dýni a trošku bylinek podle možností. V zimě použijeme sušené bylinky, nebo z bylinkového truhlíku, v létě ze záhonu. Já jsem přidala k dýni nakrájenou cibuli, libeček, hrubozrnnou sůl a mletý pepř

  3. Pekáč přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme při cca 200 °C asi 45 minut, záleží na velikosti kousků. Mezitím uvaříme kvalitní těstoviny al dente

  4. Pečenou dýni hokaido podáváme s těstovinami a sypeme nastrouhaným sýrem. Dýni můžeme jíst i samostatně, případně s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!