Pečená čokoládová omeleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
tuk
60 g čokoláda
30 g cukr moučka
200 dl kompot
30 g polohrubá mouka
1 dl smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Polámanou čokoládu necháme na teplém místě změknout. Postupně do ní zamícháme žloutky utřené s prosátým cukrem.

  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej střídavě s moukou vmícháme po lžících do utřené směsi. Čtvrtinu těsta rozetřeme na vymaštěnou pánev a těstíčko pečeme ve vyhřáté troubě. Takto postupujeme u všech omelet.

  3. Pečené čokoládové omelety poklademe okapaným kompotem, přeložíme napůl a nahoře ozdobíme vyšlehanou smetanou. Ozdobené čokoládové omelety ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!