Pažitková pomazánka z lučiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 snítky pažitka
1 ks menší cibule
3 lžičky zakysaná smetana
1 kostka sýr lučina
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Lučinu se zakysanou smetanou vyšleháme do pěny, přidáme nakrájenou cibuli. Ochutíme solí, pepřem. Nakonec přidáme pažitku.

  3. Pomazánku dáme vychladit a podáváme.

  4. Pečivo, které je přílohou, buďto do pomazánky namáčíme nebo ho pomazánkou hustě potíráme a zdobíme krájenou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!