Pažitková pomazánka s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
80 g máslo
1 kostka tvaroh
2 lžíce zakysaná smetana
2-3 lžíce nasekaná pažitka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Vejce nakrájíme na kostičky, můžeme si pomoci i kráječem na vajíčka.

  2. Máslo utřeme, smícháme s tvarohem i smetanou a vymícháme v hladký krém. Přidáme nadrobno nasekanou pažitku a osolíme.

  3. Jako poslední do pažitkové pomazánky opatrně vmícháme kostičky vajec.

  4. Pažitková pomazánka s vejci je výborná na čerstvém bílém pečivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!