Pasta al sugo con funghi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
2 stroužky česnek
1 ks cibule
2 špetky rozmarýn
2 špetky bazalka
30 dkg žampiony
3-5 lžic olivový olej
2 lžíce polohrubá mouka
10 dkg piniové oříšky
na ozdobu
15 dkg sýr
příloha
500 g těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nakrájíme cibuli, česnek a žampiony - společně s oříšky vše restujeme na hlubší pánvi na pár lžicích olivového oleje. Přidáme bazalku a polovinu mléka. Dusíme.

  2. Ve zbytku mléka rozmícháme mouku s rozmarýnem tak, aby se nám neudělaly hrudky. Poté vše přilijeme na pánev a dusíme.

  3. Mezitím si podle návodu na obalu připravíme těstoviny a nastrouháme si sýr. Hotové těstoviny scedíme.

  4. Těstoviny podáváme zalité žampionovou omáčku a sypané sýrem. Pasta al sugo con funghi ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!