Pařený platýs recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 g máslo
1 ks citronová kůra
4 lžíce sójová omáčka
600 g platýs
2 lžíce strouhaný zázvor
na ozdobu
1 ks citron

Postup přípravy receptu

  1. Sójovou omáčku smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, strouhaným zázvorem a jednotlivé porce ryby touto směsí potřeme.

  2. Do woku připravíme napařovací mřížku a porce ryby na ní položíme. Pod mřížku nalijeme vodu (až téměř po okraj mřížky) a uvedeme do varu. Na sníženém ohni necháme dusit doměkka.

  3. Nakonec na rybě necháme rozpustit máslo a pařeného platýse ihned podáváme s kouskem citronu.

  4. Jako přílohu zvolíme rýži, ale někomu může pařený platýs chutnat i s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!