Papriky zapečené se salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce strouhanka
8 plátků sýr
4 lžíce bylinky
8 ks slovenská paprika
náplň
6 stroužků česnek
2 ks vejce
mletý bílý pepř
200 g tvrdý sýr
200 g šunkový salám
1 lžíce koření na steak
200 g paprikový salám
česnekový sýr
na ozdobu
zelenina
4 listy hlávkový salát
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný česnek utřeme se solí. Paprikový salám pomeleme a šunkový nakrájíme na kostičky. Polovinu sýru nastrouháme najemno a polovinu nahrubo. Salám se sýrem promícháme, přidáme česnek i koření a do směsi rozklepneme vejce. Podle chuti osolíme i opepříme a dobře promícháme.

  2. Papriky rozpůlíme a zbavíme zrníček. Směs rozdělíme do paprikových lodiček, posypeme jemně nasekanými bylinkami (bazalka, kadeřavá petrželka, majoránka) a povrch jemně poprášíme strouhankou. Papriky se salámem naskládáme do olejem vymazaného pekáčku a trošku podlijeme vodou.

  3. V předehřáté troubě zapékáme asi 15 minut na 180 °C. Po 13-ti minutách na každou paprikovou lodičku položíme půl plátku sýru a necháme "dojít".

  4. Talíře obložíme hlávkovým salátem a čerstvou zeleninou. Rozdělíme zapečené papriky se salámem a podáváme s opečenými plátky toastového chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!