Paprikové brambory 1 recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks velká cibule
barevný pepř
mletý černý pepř
celý kmín
olivový olej na vymazání
mletý sladká paprika
2 ks velká zelená paprika
3 ks velké nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory omyjeme a oškrábeme, nakrájíme je na hrubší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, papriky zbavíme nečistot a zrníček a nakrájíme na proužky

  2. Plech vymažeme olivovým olejem a začneme pokládat jednotlivé plátky brambor, posypeme mletým černým pepřem, celým kmínem a posolíme. Doplníme o pár kuliček barevného pepře. Zasypeme cibulí a proužky papriky

  3. Troubu předehřejeme asi na 160 - 180 °C, do které vložíme paprikové brambory a zapékáme za občasného promíchání asi 30 minut. Pečeme tak dlouho, dokud nejsou brambory zlatavé a měkké. Asi 5 minut před vyjmutím ještě celý pokrm zasypeme mletou paprikou

  4. Paprikové brambory můžeme podávat samostatně, hodí se i jako příloha k masitým šťavnatým pokrmům. Doplníme o tatarskou omáčku, majonézu, případně domácí jogurtový dresink.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!